KONYA / KARAPINAR - Cumhuriyet İlkokulu

Okulumuz tarihçesi

OKULUN TARİHÇESİ:

Okulumuz mahalle ihtiyaçlarına bina olarak cevap veremediği için yıkılmıştır, yerine 24 derslikli okul inşaatı yapımı devam etmektedir. okulumuzun tarihçesi aşağıda mevcuttur.

.2009 Yılında  eski baruthane denilen yerde okulumuza uzaklığı 350 metre olan 12 derslikli ek bina yapılmış 5,6,7,8. sınıflar o binaya taşınmış ve normal eğitime geçilmiştir.

2009  Yılında Okulumuz büyük  bir bakımdan geçmiştir.Okul dış cephesi kiriş ve demir ağ ile güçlendirilmiş dış cephe sıvası yeniden yapılmış,okul kapıları değişmiş.elektrik tesisatı yenilenmiş,çatı kiremitleri değişmiş,kalorifer kazanı  tamamen değişmiş,sınıf ve salonlar 120 cm (yükseklik)fayans ile kaplanmış,giriş kapıları değişmiş okul iç ve dış cephe boyası yapılmış öğretmenler odası yeniden dizayn edilmiş bahçe demirleri yenilenmiş tir.

2012 yılında 4+4+4 yasası gereği okulumuz  orta okul ve ilkokul diye 2 ayrı müstakil okula bölünmüş yeni binamız orta okul, eski binamız ilkokul olmuştur.

Okulumuzda 13 derslik,  1 Müdür Odası,1 Müdür Yardımcısı Odası 1 Araç-gereç Odası, 1 Arşiv bulunmaktadır.

Okulumuzda kurucu müdür olarak Kel Hoca lakaplı NECMEDDİN MUTLUSOY  çalışmıştır.Kendisini rahmetle anıyoruz.Daha sonra çalışan idrecilerimiz ise aşağıda sırası ile isimleri yazılmıştır.

1.Necmettin MUTLUSOY

2.Abdullah USLU